דוראל מחויבת לשמירה על המגוון הביולוגי במתקניה וכחלק מגישה זו דוגלת בצמצום השימוש, עד כמה שניתן, בשטחים נרחבים ושטחים פתוחים לצורך ייצור אנרגיה מתחדשת, ופועלת ללא לאות למציאת פתרונות שיביאו לחיסכון בקרקע וצמצום הפגיעה במסדרונות אקולוגיים ובבעלי חיים.
תחום המגוון הביולוגי מנוהל בחברה על-ידי פונקציה ייעודית האמונה על מעקב אחר יישום נהלי העבודה ודיווח לצד שיח עם ארגונים חיצוניים.
במסגרת התהליך הראשוני של ניתוח הקרקעות מתבצעת בחינה סביבתית וסטטוטורית שבודקת את כלל הרגישויות הקיימות במרחב כדוגמת – יערות, שמורות טבע, מסדרונות אקולוגים, בתי גידול לחים וכד’.
במקרים בהם, במסגרת ניתוח הקרקע, אופיין על-ידי אנשי המקצוע כי קיימת רגישות סביבתית מסוימת, החברה פועלת לאתר חלופה ראויה שאינה בעלת השפעות סביבתיות. בנוסף, ככל שעולה, במסגרת קידום הפרויקט, כי עלולות להיות השפעות סביבתיות נלוות שלא היו ידועות בעת ביצוע ניתוח הקרקע הראשוני, החברה תגרע ו/או תגביל את השימוש בחטיבת הקרקע הרלבנטית.
לדוגמא, בפרויקט מרחב מגידו, פרויקט משותף של מספר יישובים בהספק של כ- 60 מגה-וואט, הגופים הירוקים הציפו סוגיה כי בסמיכות לתכנית ישנה תעלת ניקוז אשר עשויה לשמש כעורק אקולוגי. על כן, הוצע על ידי דוראל להימנע מגידור השטח ולאפשר המשך פעילות אקולוגית טבעית ומלאה. יתרה על כך, הוצעו פתרונות אקולוגיים נוספים במקום, כגון: שילוב פתחים בגדר, ניטור אקולוגי ועוד.
ניתן לראות את התכנית הסביבתית של המרחב באתר מנהל התכנון.
במסגרת הליכי התכנון מוגדרים באופן שיטתי תחומי ההשפעה הסביבתית ומגובים באמצעות מסמכים מקצועיים. כגון – מסמך נופי סביבתי, נספח ניהול מי נגר, שיקום האתר והשבתו לקרקע חקלאית (במידת הצורך) ותשריט אדריכלות נוף ככל שנדרש. תחומי ההשפעה הינם – נוף, אקולוגיה, זיהומי קרקע, קרינה, ניקוז, מטרדי אבק ואור.
דוגמא נוספת לתסקיר סביבתי שדוראל מבצעת בפרוייקטים ומובאים לאישור מנהל התכנון ניתן לראות בפרויקט הדרי שאן “תת”ל 97” בקישור הבא.
במסגרת הקמת פרוייקטי אנרגיה מתחדשת החברה עושה שימוש בגדר בתיאום עם רשות הטבע והגנים (רט”ג) שמאפשרת פתרון למעבר בעלי חיים ומצמצמת את קטיעת רצף השטחים הפתוחים. כמו כן, החברה פועלת בהתאם להנחיות הגורמים המוסמכים בכל הקשור לשילוב מגוון הצומח, הרלוונטי לסביבת הפרויקט. במסגרת כל פרויקט החברה משתפת פעולה ומבצעת תיאום משלים עם המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים.
בפרויקטים נוספים של החברה, כגון מיזמי ביו-גז נערך מסמך סביבתי מקיף הבוחן את כלל ממשקי המתקן עם הסביבה (פליטות, ריחות, רעש, ניקוז נראות ונוף).
בפרויקטים של דוראל תשתיות סביבתיות, ה – BAT הוא הנחיה מחייבת של משרד הגנת הסביבה בעת תכנון והקמה של מתקני הביו גז ומתקני הפסולת לאנרגיה. ובהתאם לכך, החברה עובדת בשיתוף פעולה טכנולוגי/מסחרי עם חברות הטכנולוגיה המובילות והמנוסות בעולם, עם הטכנולוגיה העדכנית והמיטבית.
בימים אלו חברת דוראל החלה בבחינת יישום הנחיות ה- TNFD (Taskforce on Nature related Financial Disclosures) , יוזמה גלובלית להערכת הסיכונים וההזדמנויות הקשורים למשאבי הטבע, מתוך מחויבות ועשייה נרחבת לשמירה על כדור הארץ. כבר כיום החברה מקדמת עשייה נרחבת בהיבטי שימור מערכות אקולוגיות, צמצום צריכת מים ועוד.
מטרת ה- TNFD היא להניע קוהרנטיות, השוואתיות ועקביות באופן שבו ארגונים משלימים את הדיווח שלהם בהקשר למשאבי הטבע, כמו גם לעודד ולהנחות ארגונים להתחיל לדווח בנושאים אלה.
מסגרת ה-TNFD בנויה סביב ארבעה עמודי תווך המוכרים לנו מהנחיות ה- TCFD: ממשל, אסטרטגיה, ניהול סיכונים ומדדים ויעדים. אנו רואים בשילוב גילויי האקלים בהתאם להנחיות ה-TCFD לצד גילויי הטבע בהתאם להנחיות ה-TNFD, הזדמנות להציג תמונה מקיפה יותר של ההשפעות והאסטרטגיות הסביבתיות שלנו.
עד כה מאות בודדות של חברות אימצו את ההנחיות ואנו גאים להשתלב בקבוצה חלוצית זו.
דוראל משתמשת בקבצי עוגיות במטרה לספק חוויית גלישה טובה באתר. כדי שזה יקרה אנחנו זוכרים ומאחסנים מידע על אופן הגלישה שלך באתר בעזרת שימוש בקבצי עוגיות. המשך גלישה מהווה הסכמה לכך. אפשר לבטל את העוגיות דרך הגדרות הדפדפן שלך.