דוראל מסייעת בצמצום פליטות ובהיערכות לשינוי האקלים

  • 160,276 טון CO2e

    ייצור חשמל ירוק המייצג מניעה של CO2e טון 160,276 בפליטות פחמניות בהשוואה לייצור קונבנציונאלי

  • 151 מיליון

    שקלים השקעות במחקר, פיתוח ויישום טכנולוגיות בנושאי אנרגיות מתחדשות ואקלים

  • כ- 6 מיליון

    שקלים השקעה בפתרונות תשתיות סביבתיות

  • 210 טון CO2e

    (פחמן דו-חמצני שווה ערך) שנפלט במכלולים 1 ו-2

  • 11,689,734 טון CO2e

    חיסכון צפוי בפחמן דו-חמצני שווה ערך בין השנים 2024-2030

  • כ- 807 מיליון

    שקלים השקעות שבצעה החברה בייזום והקמת פרוייקטי אנרגיה מתחדשת

דוראל, מעצם עיסוקה המרכזי ביזום והקמה של מערכות אנרגיה מתחדשת, כחלופה לשימוש בדלקים פוסיליים, מיישמת הלכה למעשה את המעבר מייצור אנרגיה מזהמת לייצור אנרגיה ירוקה, במגוון רחב של יישומים וטכנולוגיות. בתוך כך, החברה משתלבת במאמצי מדינת ישראל להגדיל את רכיב האנרגיות המתחדשות בסך אמצעי ייצור החשמל, כמו גם, השתלבות במאמץ העולמי למעבר לאנרגיות מתחדשות וצמצום פליטות גזי החממה. המעבר העולמי לשימוש באנרגיות מתחדשות תומך בפעילות החברה והרגולציה שמלווה אותה.

יצור החשמל הירוק של דוראל בישראל בשנת 2023, עמד על 351.3 ג’יגה-וואט שעה, אשר בייצור קונבנציונאלי הפליטות שלו הנן שוות ערך לכ-160,276 טון פחמן דו חמצני שווה ערך (CO2e).

עד לשנת 2030 התרומה המצטברת של דוראל לצמצום הפליטות בעולם צפויה להגיע ל- 11,689,734 טון פחמן דו חמצני שווה ערך (CO2e). כאמור, חסכון זה מתווסף לחסכון של שנת 2023 בו מנענו 160,276 טון CO2e.

ניהול סביבתי

הניהול הסביבתי של פעילות דוראל בישראל מתבצע בראיה פרוייקטאלית על-ידי מנהלי הפרויקטים בשיתוף שורה של יועצי סביבה מובילים עמם התקשרה החברה, המלווים את נושא הציות לרגולציה הסביבתית מראשית הפרויקט ועד להפעלתו. יועצי הסביבה מחזיקים במערכות בקרה וניטור לבחינת ההשפעות הסביבתיות במתקני הייצור של החברה.

בפרויקטים של דוראל תשתיות סביבתיות, הטכניקות המיטביות הזמינות (BAT), הן בגדר הנחיה מחייבת של המשרד להגנת הסביבה בעת תכנון והקמה של מתקני הביו גז ומתקני הפסולת לאנרגיה. ובהתאם לכך, החברה עובדת בשיתוף פעולה טכנולוגי/מסחרי עם חברות הטכנולוגיה המובילות והמנוסות בעולם.

בתחילת 2023, הגדירה דוראל מנהל ייעודי לניהול תחום הקיימות הסביבתית בחברה, והחלה בתהליך להטמעת מערכת ניהול איכות סביבה ונהלים תומכים.

כאמור, יועצי הסביבה של החברה מחזיקים במערכות בקרה וניטור לבחינת ההשפעות הסביבתיות במתקני הייצור של החברה. עם זאת, החברה החלה בתהליך של סקר ציות סביבתי לצורך הקמת מערכת לניהול, בקרה וניטור פעילותה הסביבתית   ובכוונתה להטמיע מערכת זו עד לסוף שנת 2025.

חברת דוראל פועלת לצמצום ההשפעות הסביבתיות לכל אורך שרשרת הערך – באתרים ובמשרדים:
בתהליכי התכנוןבהתקנהבתפעול השוטףבסוף חיי המוצר
בבחינה והסמכה של היבטים סביבתייםרכש PV אחראיניהול סביבתיבחינת פתרונות למחזור פאנלים סולאריים
דיאלוג עם גופי סביבהצמצום השפעות סביבתיות בהתקנהצמצום שימוש במים ואנרגיההשקעה בפיתוח פתרונות למחזור סוללות ליתיום
צמצום נסועה לתחזוקת מתקניםבחינת פתרונות להשבת הקרקע למצבה המקורי
צמצום צריכת חשמל במשרדים וניהול משרד ירוק

במסגרת התכניות השנתיות של החברה נעשית בחינה תקופתית של היעילות האנרגטית של הציוד בו עושה החברה שימוש כגון מערכות טכנולוגיות, מתקני אגירת אנרגיה, משרדי החברה וככל שנדרש החברה פועלת לתקצוב השיפורים במערכות.

בונים מקום עבודה ירוק בדוראל

דוראל, מעצם היותה חברה המונעת מתוך רצון כן לקדם סביבה מקיימת יותר וירוקה יותר, מושכת עובדים המגויסים לחזון שלנו להפחתת טביעת הרגל הפחמנית.

דוראל מספקת סביבה תומכת ליוזמות העולות מהעובדים שלנו ופועלת גם בעשיה היום יומית שלנו לצמצם את טביעת הרגל הסביבתית של החברה – מעבר משימוש בכלים חד-פעמיים לכלים רב-פעמיים במשרדי החברה, הפרדת בקבוקים והעברתם למיחזור, איסוף קפסולות קפה והעברתן למחזור, הכנסת מדיחים בכל אחד ממטבחי החברה, מדיניות הדפסה מחמירה, מעבר לכלי רכב היברידיים, הקמת עמדות טעינה לרכבים חשמליים ובתחילת שנת 2024 החלה בתהליך של מעבר לכלי רכב חשמליים אשר צפוי להסתיים עד סוף שנת 2030.

 

1 החסכון בפליטות חושב לפי קצב הייצור והוספת מתקנים במהלך השנה, נכון לסוף אותה שנה. תחשיב מניעת הפליטות מישראל מבוסס על נתוני המשרד להגנת הסביבה. בארה”ב לפי EPA ובאירופה לפי נתוני פליטות רשת החשמל בהתאם למקדמים מקומיים של כל מדינה בנפרד.
2 נתונים אלה חושבו באמצעות כלי חישובי שפותח על ידי המשרד האמריקאי להגנת הסביבה (EPA). המחשבון מסייע בהמרת פליטות CO2 והצגתן כשוות ערך מול מגוון רחב של פרמטרים לרבות פחם, מים, עצים, פסולת ועוד. לקריאה נוספת ניתן להיכנס לקישור.

עמוד הבא

חדשנות