טיפול בפסולת וקידום כלכלה מעגלית

דוראל שואפת להיות מובילה בתחומה תוך מחויבות לסטנדרטים הסביבתיים הגבוהים ביותר בכל הקשור לטיפול בפסולת מוצקה ופסולת מסוכנת. מרבית הפסולת המוצקה של דוראל, מלבד פעילות המשרדים, נוצרת כתוצאה מבלאי של פאנלים פוטו-וולטאיים, (עד כה בהיקפים מינוריים של מאות פאנלים בלבד), סוללות וממירים. החברה שואפת למצוא פתרונות לשימוש חוזר בפנאלים שיוצאים משימוש ובעתיד גם פתרונות לטיפול בסוללות וממירים.

החברה פועלת למציאת פתרונות להפחתת הפסולת המועברת להטמנה, באמצעות מחזור/שימוש חוזר וכן, עידוד השקעה בפיתוח מיזמים חדשניים לטיפול בפסולת זו.

בשל האימוץ העולמי הגובר של מקורות אנרגיה מתחדשים, צריכת פאנלים סולאריים פוטו-וולטאיים (PV) במגמת עלייה וצפויה להגיע ל-60 מיליון טונות של פסולת PV עד 2050, עם שווי צפוי של 15 מיליארד דולר של חומרים ממוחזרים. פאנלים סולאריים נפוצים מתבססים על סיליקון או על בסיס סרט דק והם מורכבים מחומרים כמו זכוכית, פלסטיק, אלומיניום, סיליקון ומתכות אחרות. דוראל מבקשת לעודד רעיונות וטכנולוגיות חדשות שיתמודדו עם הפסולת הפוטנציאלית ההולכת וגדלה של פאנלים סולאריים, בהיעדר פתרונות זמינים למחזור בישראל.

אנו פועלים לאיתור פתרונות לצד קידום עשייה אקטיבית במספר מימדים:
1 כ- 71.4% לפי הספק כולל (600KWh ו- 150KWh בהתאמה); כ- 75.2% לפי משקל (10 טון ו- 3.3 טון בהתאמה)
העברת פאנלים סולאריים ישנים לשימוש חוזראיתור פתרונות חדשנייםגיבוש שיתופי פעולה והובלת פורומים לאיתור פתרונות מעשיים
פאנלים סולאריים תקינים מועברים לגופים הפועלים באתרים אחרים לשימוש חוזר (כדוגמת הפזורה הבדואית בנגב). פאנלים שנשברו מועברים להטמנה. במהלך 2023, הוחלפו כ- 800 פאנלים ישנים, כ-700 נמכרו לשימוש חוזר ו- 100 פאנלים פגומים הועברו לאתר מורשה להטמנת פסולת בניין. סה"כ כ- 87.5% [1]מיחידות פסולת הפאנלים הסולאריים נמכרו לשימוש חוזר. מדובר באחוז מזערי מהיקף הפאנלים שבבעלות החברה.מעקב שוטף אחר ישומים חדשניים לטיפול בפאנלים סולאריים בישראל ובעולם, במטרה לקדם בחינה ליישום בישראל ובאתרים נוספים בהם פועלת החברה.החברה ממשיכה בשיח למול האקדמיה והגופים השונים על מנת לקדם מהלכים בתחום, כדוגמת אתגר 'מחזור פאנלים סולאריים' במסגרת הפורום לכלכלה מעגלית, שיתוף פעולה ייחודי עם מכללת אפקה אותם יצרה בשנים עברו.
בעתיד, עם הבשלת הטכנולוגיות בעולם, העוסקות בפתרונות ברי יישום לבלאי הקיים בתחום של פאנלים פוטו-וולטאיים, סוללות וממירים - שיעור הפסולת המועברת להטמנה צפוי לרדת.

שיתופי פעולה וקידום חדשנות פתוחה בהתמודדות עם אתגר הכלכלה המעגלית

החברה פועלת במסלולי ההשקעה, המחקר והפיתוח וקידום האקו-סיסטם על מנת למצוא מענה לסוגיית הבלאי בתחום.

אגירה אחראית - מייצרים סוללות חדשות על בסיס ישנות

חברת Ascend Elements היא חברה מובילה המפתחת טכנולוגיה ייחודית למחזור סוללות ליתיום-יון (Li-ion) ולייצור חומרים פעילים לסוללות חדשות. החברה מציעה ליצרני סוללות ולמשתמשי קצה, בין היתר בעולם האנרגיות המתחדשות מחזור פסולת ייצור סוללות, וכן מחזור סוללות ומערכות אגירת אנרגיה בסוף חייהן ומאפשרת למעשה Upscaling לסוללות.

תהליך המחזור של החברה הקרוי Hydro-to-Cathode® הופך את פסולת הסוללות ומתקני האגירה לחומרי גלם בעלי ערך גבוה עבור סוללות EV המאפשרים קפיצת מדרגה ענקית בקיימות עבור התעשייה כולה במקום הערך וקידום קיימות החל מניצול הפסולת, המשך בייצור סוללת EV בת-קיימא וכלה בתהליך ייצור מקיים המאפשר מעקב אחר החומרים. שיעור המחזור של החברה עומד על כ- 98%.

בחודש מרץ 2021 הצטרפה דוראל טק לקבוצת משקיעים אסטרטגיים בינלאומית בהובלת קרן ההשקעות של Orbia ובין היתר קיבלה רישיון בלעדי לשימוש בטכנולוגיה בישראל.

חברת Ascend Elements גייסה בשנת 2022 כ-300 מיליון דולר ואף זכתה במענק לא-מדלל של 480 מיליון דולר ממשרד האנרגיה האמריקני – זאת לצורך הקמת מפעלי מחזור סוללות ליתיום והפיכתם לחומרים פעילים לתעשיית הסוללות. נוסף לכך, Ascend Elements חנכה לאחרונה את מפעל מחזור הסוללות הגדול ביותר בצפון אמריקה, המסוגל לטפל מידי שנה בכ-30,000 טון של פסולת סוללות (שווה ערך לכ-70,000 סוללות של רכבים חשמליים).

קישור לאתר החברה.

אתגר "מחזור פאנלים סולאריים" בפורום לכלכלה מעגלית The circular innovation platform

הפורום לכלכלה מעגלית הוא קהילה לתאגידים מובילים וליזמים השואפים לעצב את עתיד העולם באמצעות חדשנות מעגלית, שהוקמה על ידי Israel-America Chamber of Commerce. הפורום שואף לעודד פתרונות המתמודדים עם האתגרים המעגליים הדחופים ביותר של חברות מובילות במשק, מספק מימון ויוצר קהילת עמיתים ולמידה. באוגוסט 2021 השיקה ומימנה דוראל במסגרת הפורום את אתגר מחזור פאנלים סולאריים. במסגרת האתגר דוראל טק מתעניינת בהשקעה / JV במיזמים חדשניים שיכולים לתת מענה לצורך זה.

שותפות עם האקדמיה – אתגרים לסטודנטים במכללת אפקה

דוראל רואה חשיבות בפיתוח חדשנות פתוחה ועידוד דור העתיד לקחת חלק פעיל בעיצוב העתיד של כולנו. לשם כך, גובש שיתוף פעולה ייחודי עם מכללת אפקה במסגרתו מוצגים לסטודנטים אתגרים לקידום פתרונות בעולמות האנרגיה המתחדשת לצד הזדמנות לזכות בפרסים ואף לקבל השקעה להוכחת היתכנות של הפתרון המוצע. בשנים 2021-2022 התמקדו האתגרים של דוראל בתכנית בהיבטי מיחזור ושיפוץ פאנלים סולאריים.

בתחילת 2023 הוסיפה חברת דוראל אתגר נוסף תחת הכותרת Carbon to Value.

הפחתת פליטת גזי חממה לבדה לא תספיק כדי להגביל את ההתחממות הגלובלית. יש ‘ללכוד’ כמויות גדולות של גזי חממה מהאטמוספרה כדי להפוך את מאזן הפליטות שהצטברו. המרת פחמן או שימוש חוזר בו כמרכיב לחומרים אחראיים לסביבה ובעלי ערך כלכלי – מציע הזדמנות להתמודדות עם האתגר. דוראל  הציעה לתמוך במיזמים בתחום.