ניהול סיכונים

מדי שנה, לקראת אישור הדוח התקופתי של החברה, הנהלת החברה מקיימת דיון בגורמי הסיכון החלים על החברה, ביניהם גורמי סיכון מאקרו-כלכליים, גורמי סיכון ענפיים וגורמי סיכון ייחודיים לפעילות החברה, וכן במידת ההשפעה של גורמי הסיכון האמורים על ההחברה. דירקטוריון החברה מקבל לעיונו את הערכות החברה ביחס לגורמי הסיכון החלים על החברה ועל מידת השפעתם, מעיר עליהן במידת הצורך, ומאשר אותן כחלק מהדוח התקופתי.

ניהול סיכוני סביבה

מדיניות חברות הקבוצה בניהול סיכונים סביבתיים מתמקדת בהתאמת המערכות לדרישות הדין בקשר לסיכונים סביבתיים, על מנת לצמצם למינימום השפעות שליליות אפשריות על פעילות חברות הקבוצה. ניהול הסיכונים מבוצע בעיקרו על-ידי מנכ”ל החברה, מנהל פעילות ישראל, מנהל התכנון והרגולציה בחברה )לגבי מערכות פוטו-וולטאיות) ומנכ”ל דוראל תשתיות סביבתיות )לגבי מערכות ביו-גז( באמצעות מעקב שוטף אחרי ההתפתחויות הרגולטוריות הנוגעות לפעילות חברות הקבוצה, ובכלל זה בתחום הסיכונים הסביבתיים וכן תכנון ובניית המערכות באופן התואם את הוראות הדין, תוך עריכת סקרי סיכונים ומסמכים סביבתיים וקבלת האישורים הנדרשים מהרשויות השונות.

לא ידוע לחברה על סיכונים סביבתיים מהותיים בפעילותה של דוראל על הסביבה, אשר יש להם או צפויה להיות להם השפעה מהותית על הכנסותיה של הקבוצה, או על הוראות דין בתחום הסיכונים הסביבתיים שיש להן השלכות מהותיות על הקבוצה ופעילותה.

בדוחות הכספיים של החברה מפורטים הסיכונים שזוהו וכן, דרכי ההתמודדות עימם לצד התנהלות החברה לצמצום סיכונים סביבתיים בשלבי תכנון פרויקטים ובניהולם.

בתחילת 2023 ערכה דוראל, לראשונה, מהלך ליישום הנחיות ה- TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) וזאת באמצעות פורום מנהלים אשר העמיק בבחינת הסיכונים השונים, סיכוני מעבר וסיכונים פיזיים, ביצע הערכה ובחן את פוטנציאל ההשפעה על החברה בדגש על השפעות פיננסיות. מסקנות הצוות הוצגו להנהלת ודירקטוריון החברה והן מהוות חלק מתכנית העבודה של החברה לטובת היערכות להתמודדות עם סיכונים אלו לצד ניצול הזדמנויות בתחום.

המהלך התבסס על תרחיש 4.5 RCP.

עיקרי מהלכי החברה ליישום הנחיות ה- TCFD
תחוםמהותדיווח דוראל
ממשל תאגידי Governanceתיאור אופן ניהול שינוי האקלים במנגנוני הניהול השונים, הנהלה ודירקטוריוןעבודת החברה אודות ניתוח סיכונים והזדמנויות בהקשר לשינוי אקלים אשר הינם בעלי פוטנציאל ליצירת שינוי מהותי בתפעול, הכנסות או הוצאות החברה, הוצגו בפני הנהלת החברה ולאחר מכן, בפני דירקטוריון החברה, בדומה להתנהלות החברה בהקשר לניהול סיכונים בהיבט הרחב.
בכוונת החברה להציג עדכון דומה להנהלה ולדירקטוריון מדי שנה בתחום.
מתווה החברה לקידום ממשל תאגידי לניהול התחום תוך מענה להמלצות ה- TCFD בתדירות שנתית הינו
• ביצוע ניתוח והעמקה אודות סיכונים והזדמנויות בשינוי אקלים – בהובלת מנהלת אחריות תאגידית ובהשתתפות מנהלים רלוונטיים מהחברה
• הצגת הניתוח לדיון ראשוני בהנהלת החברה
• הצגת הניתוח והמלצות ההנהלה לדירקטוריון החברה
• יישום ההחלטות שהתקבלו בחברה
• דיווח בדוח הקיימות השנתי של החברה
אסטרטגיה Strategy כיצד הארגון משלב את נושא שינוי האקלים באסטרטגיה העסקית, בהבנת השינויים על הסביבה העסקית והתכנון הפיננסי שלוכחברה המקדמת יישום אנרגיות מתחדשות, היבטי שינוי אקלים משולבים באסטרטגיה העסקית שלנו. יתרה על כך, מתוך מחויבותנו לקידום קיימות סביבתית ובשל חשיבות ההיערכות לשינוי אקלים, אנו מבצעים מיפוי וניתוח של סיכונים והזדמנויות הכרוכים בהשפעות שינוי האקלים על כדור הארץ והאנושות וכפועל יוצא, על עסקינו.
הניתוח מבוצע על-ידי פורום מנהלים בארגון באמצעות העלאת תרחישי קיצון, דיון בהשפעותיהם, אפשרויות הערכות ו/או תגובה וכן, מדידת ההשפעות הפיננסיות. הדיון מתבסס על תרחיש קיצון אקלימי 4.5RCF של ה- IPCC.הסיכונים וההזדמנויות שהארגון זיהה בהקשר לשינוי האקלים בטווח הקצר, בינוני וארוך, דורגו בהתאם להסתברות התרחשותם, טווח משוער להתרחשותם וכן, מידת ההשפעה שלהם על הסביבה העסקית, האסטרטגיה והתכנון הפיננסי של הארגון.
בכוונת החברה להרחיב ולהעמיק את ניתוח הסיכונים שזוהו בהינתן תרחישי אקלים שונים.
ניהול סיכונים Risk Management תהליכי הזיהוי, ההערכה וניהול סיכוני האקלים כאמור, תהליך הזיהוי והערכת סיכוני האקלים של הארגון בוצע במסגרת פורום מנהלים ייעודי אשר דן בהשלכות של אירועי אקלים קיצוניים ו/או שינויים אשר צפויים להתרחש בעולם כתוצאה מתקופת המעבר לכלכלה דלת פחמן. בין הנושאים שנדונו בפורום נכללו סיכונים רגולטוריים, טכנולוגיים, סיכוני שוק, סיכוני פגיעה באתרי ומתקני החברה וכן, סיכונים הנובעים מפגיעה בשרשרת האספקה ו/או שינוים משמעותיים הצפויים בשוק בעקבות משבר אנרגיה.
תהליך דומה נערך גם לגבי ניהול הזדמנויות החברה כתוצאה משינוי אקלים – תחום בו החברה בעלת יתרון מרכזי כשחקנית בתחום האנרגיה המתחדשת.
אחד הסיכונים שזוהו כבעל השפעה עסקית פיננסית שעשויה להשפיע בטווח בינוני וארוך על הכנסות החברה, הינו סיכון פיסי כרוני המביא לשינוי ארוך טווח בדפוסי האקלים אשר עשוי להשפיע על נצילות המתקנים, היקף ייצור החשמל והכנסות החברה. כמו כן, על כח האדם המקים ומתפעל את המתקנים. סיכון זה הוגדר כבעל הסתברות בינונית להתממשות הדרגתית והוגדרו לגביו מהלכים ליישום כחלק מהיערכות החברה לסיכון זה.
עם זאת, אף אחד מהסיכונים שמופו ונדונו בפורום המנהלים הייעודי לא נמצא כסיכון מהותי לפעילותה של החברה.
מנגד, החברה זיהתה הזדמנויות רבות להרחבת פעילותה כתוצאה משינוי אקלים אשר הינן בעלות פוטנציאל הכנסות עסקיות משמעותיות. החברה בוחנת הזדמנויות אלו.
הסיכונים אשר זוהו ישולבו בתכנית העבודה של החברה לטובת קידום מענה אפשרי והיערכות מתאימה מצד המנהלים המובילים את עולמות התוכן הרלוונטיים שזוהו בתהליך.
מהלך זה מצטרף לתהליך ניהול סיכוני הסביבה, בהקשר להשפעתה של החברה על הסביבה בה היא פועלת וכן, לניהול הסיכונים הכולל של החברה.
מדדים ויעדים Metrics&Targetsהמדדים והיעדים המשמשים להערכת סיכוני האקלים בהתאמה לתהליך ניהול הסיכונים הכללי של הארגון ולאסטרטגיה שלוהחברה הגדירה סדרת מדדים להערכת התממשות סיכונים והזדמנויות הקשורים לשינוי אקלים כדוגמת: שיעור בלאי פאנלים סולאריים, תדירות עיכובים באספקת פאנלים, עלויות ביטוחיות ועוד. בנוסף, החברה הגדירה סדרת מדדים למעקב אחר הזדמנויות בתחום.
החברה מדווחת אודות פליטות גזי החממה (GHG) במסגרת הדיווחים השנתיים שלה וכן, החלה בהרחבת דיווח מכלול 3 לרבות איסוף נתוני פליטות של ספקים מהותיים.
החברה גיבשה תכנית דה-קרבוניזציה להבטחת השגת יעדיה השאפתניים בתחום להשגת Net Zero עד 2030. החברה מחויבת להמשיך ולדווח אודות הישגיה לזיהוי וטיפול בסיכוני שינוי אקלים לצד מינוף הזדמנויות וכן, העמקת הפעילות בזיהוי וטיפול בכלל סיכוני הסביבה.